SPIRULINA HAWAJSKA PACIFICA® KENAY 500 MG 4200 TABLETEK

Dowody naukowe potwierdzają, że Spirulina: posiada korzystny wpływ na wspomaganie naturalnej odporności organizmu; wspomaga procesy antyoksydacyjne; korzystnie wpływa na spowolnienie procesów starzenia;  wspomaga walkę z nadwagą poprzez zmniejszanie apetytu.

Więcej szczegółów


  • Wysyłka
  • Wysyłka od 3,90 zł
Cena:

790,00 zł

766,30 zł

-3%

Dostępność produktu: niedostępny

 

Klienci kupujący ten produkt, zakupili również

SPIRULINA HAWAJSKA PACIFICA® KENAY 500 MG 4200 TABLETEK

 

 

 

 

 

SPIRULINA HAWAJSKA PACIFICA

 

 

SUPLEMENT DIETY

 

4200 Tabletek
  500 mg

 

Masa netto

2100 gram

 

 

Szybka wysyłka:

24H

 

 

---- Długi termin przydatności do spożycia ---- 

 

- Wyprodukowane w USA -

 

 

 



 

 

- Wysoka Jakość  -

 

 Wyprodukowano w USA na Hawajach przez:

  Cyanotech Co. Hawaje, USA

 

 

Składniki:

algi (Arthrospira platensis), substancja

przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu

 

Porcja dzienna:

6 tabletek (3 gramy)

 

Opakowanie zawiera:

4200 tabletek

Wartość odżywcza

 

 

Porcja dzienna 3g

(6 tabletek)

100 g

%RWS*

w porcji dziennej

Wartość energetyczna

42 kj/10 kcal

1394 kj/ 333 kcal

-

Tłuszcz

W tym:

- kwasy tłuszczowe nasycone

0,0 g

0,0 g

0,0 g

0 g

0 g

0 g

-

-

-

Węglowodany

W tym:

- cukry

0,6 g

0,0 g

0,0 g

20 g

0,0 g

0,0 g

-

-

-

Białko

2,0 g

67 g

-

Sól

0,0 g

0 g

-

Witamina A (jako beta karoten)

3 030,0 mcg

101 000 mcg

379 %

Witamina K

75,0 mcg

2 500 mcg

100 %

Witamina B12

9,0 mcg

300 mcg

360 %

Żelazo

7,0 mg

233 mg

50 %

Chrom

50,0 mcg

1 667 mcg

125 %

Molibden

12,0 mcg

400 mcg

24 %

Mangan

0,4 mg

13 mg

20 %

 * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal

 

 

 

Skład SPIRULINY to 58-62% pełnowartościowego białka z kompletem 18

aminokwasów i beta karotenu. Kwas gamma linolenowy (GLA), gamma linolowy,

chlorofil, fytocjanina, dysmutaza nadtlenkowa (SOD), minerały, witaminy w tym

kompleks witamin z grupy B - to wszystko znajduje się w jednej mikroskopijnej aldze.

 

Algi jako pierwsze pojawiły się na świecie 3,5 miliarda lat temu i przetrwały do dziś.

Spirulina jest bogatym źródłem enzymów NRA, DNA, sulfolipidów i glikolipidów.

 

Spirulina Pacifica wchodzi w skład grupy produktów odżywczych przeznaczonych

przez NASA (Amerykańska Narodowa Agencja Przestrzeni Kosmicznej) dla suplementacji

załóg stacji kosmicznych.

 

 

 

 

 Wyprodukowano w USA na Hawajach przez:


100% wegetariańska

 

100% wegańska

 

Non-GMO
 

 

Nie zawiera:

glutenu, laktozy, soi, pestycydów, herbicydów,

rozpuszczalników w całości naturalna

 

 

CYANOTECH CORPORATION - LIDER W PRODUKCJI SPIRULINY NA ŚWIECIE

W 2004 roku właściciele największych w Stanach Zjednoczonych

i na świecie hodowli Spiruliny Cyanotech Corporation Hawaje i Earthrise Farms

z Kalifiorni, przedstawili rządowi USAopracowanie w formie petycji, z którego

wynika, że prowadzone przez nich hodowle są najbezpieczniejsze a produkty

najwyższej jakości spośród wszystkich innych hodowli na świecie.

 

Rząd USA uznał jakość i czystość przedstawionego produktu - Spiruliny,

 dając mu najwyższe oceny.

 

Jeżeli wiec kupujesz Spirulinę hodowaną poza granicami USA – nigdy nie

będziesz pewien jej jakości.

 

 

 

 

 

Warunki produkcji:

 

Kailua Kona na Hawajach ma najlepsze na świecie warunki
  

klimatyczno-środowiskowe do produkcji spiruliny,

 

- upalne słońce operujące cały rok (im więcej słońca tym większa

zawartość karotenoidów w spirulinie)

 
- nieskazitelnie czysta woda z gruntowych źródeł deszczowego lasu

wypełniająca baseny hodowlane


oceaniczna woda pobierana z głębokości sześciuset metrów do

odżywiania spiruliny (ponad 90 pierwiastków śladowych, mikro i makro

elementów w tym mieszanka wapnia i magnezu)

 


- baseny hodowlane położone są w bardzo bliskim sąsiedztwie

oceanu (galeria), bliskość czynnego wulkanu, którego środowisko

dostarcza naturalnej sody.

- oczyszczona soda używana jest do alkalizowania wody w basenach hodowlanych.

 

Cyanotech Corporation to pierwszy i najstarszy producent Spiruliny Platensis

na świecie, z olbrzymim doświadczeniem hodowlanym i stałą współpracą z

wieloma placówkami naukowymi w USA i Japonii.

Dwadzieścia lat produkcji zaowocowało udoskonaleniem zwykłej

odmiany spiruliny platensis, czyniąc ją najbogatszą w składniki lecznicze

w porównaniu do spiruliny z innych światowych hodowli.

Do hodowli nie używa się żadnych środków chemicznych - pestycydów, herbicydów.

 Opatentowany proces suszenia i tabletkowania bez żadnych strat składników

odżywczych (proces odbywa się w niskich temperaturach i braku dostępu tlenu),

 Rodzaj opakowania produktu końcowego zabezpiecza spirulinę przed

utlenianiem zarówno w trakcie transportu do odbiorców na całym świecie

jak i później w sprzedaży detalicznej.

Szczegółowa kontrola jakości na każdym etapie produkcji

(ponad 15 testów), hawajska spirulina Pacifica posiada wszystkie możliwe

międzynarodowe certyfikaty jakościowe (m.in. ISO9002 i certyfikat koszerności)

oraz certyfikaty bezpieczeństwa stosowania jakie są dostępne na świecie,

Produkt końcowy badany jest przez niezależne laboratoria

w celu potwierdzenia jakości i bezpieczeństwa spożycia.

 

 

 

 

 

 

 

HAWAJSKA SPIRULINA PACIFICA NIE MA SOBIE RÓWNYCH NA ŚWIECIE

 

POSIADA WIĘKSZĄ KONCENTRACJĘ składników odżywczych w 1g niż jakikolwiek

inny produkt na świecie.

 

Spirulina zawiera:

 

● 3900% więcej beta karotenu niż karotka,

 

● 2300% więcej żelaza niż szpinak,

 

● 375% więcej białka niż tofu,

 

● 300 % więcej wapnia niż mleko,

 

3 gramy spiruliny (6 tabletek) ma tą samą wartość odżywczą co 5 porcji

owoców i warzyw.Niebiesko-zielone algi w tym spirulina w nomenklaturze naukowej

mają nazwę "cyanobacterii". W niektórych warunkach hodowlanych cyanobacterie

jako produkt uboczny metabolizmu wytwarzają niebezpieczne toksyny, które

następnie umiejscawiają się w strukturach komórkowych tych alg.

 

 

 

Poziom toksyn może być zależny od natężenia promieniowania słonecznego, głębokości

zbiorników hodowlanych sztucznych bądź naturalnych, składu mineralnego

wody i zmian środowiskowych, nie dających się przewidzieć.

 

 

Zażywanie preparatów z zakażonymi algami może doprowadzić do poważnych zmian

w organizmie a w szczególności w wątrobie. Wykrywalność toksyn jest skomplikowana

i wymaga szczegółowych badań.

 

 

Cyanotech Corporation - producent Spiruliny Pacifica wraz z kilkoma wiodącymi

producentami spiruliny i chlorelli założyli konsorcjum "Phytotoxin Research Project",

na zlecenie którego opracowano metodę wykrywania microcyst w niebiesko-zielonych

algach. Metodę wykrywalności opracowano w Wright State University.

 

 

Kupując produkty Cyanotech Corporation klient ma stuprocentową pewność,

że otrzymuje produkt najwyższej jakości i całkowicie bezpieczny.

 

„HAWAJSKA SPIRULINA PACIFICA” jest nazwą zastrzeżoną przez

producenta Cyanotech Corporation.

 

 

 

 

 

Sposób użycia:

od 6 do 10 tabletek dziennie

 

Sposób przechowywania: 

przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej,

w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

 

Uwagi:

Kobiety w ciąży i w okresie laktacji stosowanie preparatu

powinny skonsultować z lekarzem.
Preparat jest przeznaczony dla osób dorosłych.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby.

Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników.

Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości.

Data minimalnej trwałości znajduje się  na opakowaniu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

Zaleca się zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.

Chronić przed światłem.

 

 

Kraj pochodzenia:

USA

 

Producent:

 Cyanotech Co. Hawaje, USA

 

Dystrybutor:

Kenay Sp.J.

ul.Częstochowska 25

62-800 Kalisz

Opinie

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Oceń produkt

SPIRULINA HAWAJSKA PACIFICA®  KENAY 500 MG 4200 TABLETEK

SPIRULINA HAWAJSKA PACIFICA® KENAY 500 MG 4200 TABLETEK

Dowody naukowe potwierdzają, że Spirulina: posiada korzystny wpływ na wspomaganie naturalnej odporności organizmu; wspomaga procesy antyoksydacyjne; korzystnie wpływa na spowolnienie procesów starzenia;  wspomaga walkę z nadwagą poprzez zmniejszanie apetytu.

Oceń produkt

Produkty powiązane