Formuła Enhanced Super Digestive Enzymes with Probiotics oferuje silne...
Dowody naukowe potwierdzają, że Spirulina: posiada korzystny wpływ na wspomaganie naturalnej odporności organizmu; wspomaga procesy antyoksydacyjne; korzystnie wpływa na spowolnienie procesów starzenia; wspomaga walkę z nadwagą poprzez zmniejszanie apetytu.
SPIRULINA HAWAJSKA PACIFICA® 180 GRAM (proszek)
Dowody naukowe potwierdzają, że Spirulina: posiada korzystny wpływ na wspomaganie naturalnej odporności organizmu; wspomaga procesy antyoksydacyjne; korzystnie wpływa na spowolnienie procesów starzenia; wspomaga walkę z nadwagą poprzez zmniejszanie apetytu.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
SPIRULINA HAWAJSKA PACIFICA
SUPLEMENT DIETY
180 Gram
(proszek)
Masa netto
180 gram
- Długi termin przydatności do spożycia -
Szybka wysyłka:
24H
- Wyprodukowane w USA -
Składniki:
algi (Arthrospira platensis), substancja
przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu
Porcja dzienna:
3 gramy (1 łyżeczka)
Opakowanie zawiera:
180 gram
Wartość odżywcza |
|||
|
Porcja dzienna 3g (6 tabletek) |
100 g |
%RWS* w porcji dziennej |
Wartość energetyczna |
42 kj/10 kcal |
1394 kj/ 333 kcal |
- |
Tłuszcz W tym: - kwasy tłuszczowe nasycone |
0,0 g 0,0 g 0,0 g |
0 g 0 g 0 g |
- - - |
Węglowodany W tym: - cukry |
0,6 g 0,0 g 0,0 g |
20 g 0,0 g 0,0 g |
- - - |
Białko |
2,0 g |
67 g |
- |
Sól |
0,0 g |
0 g |
- |
Witamina A (jako beta karoten) |
3 030,0 mcg |
101 000 mcg |
379 % |
Witamina K |
75,0 mcg |
2 500 mcg |
100 % |
Witamina B12 |
9,0 mcg |
300 mcg |
360 % |
Żelazo |
7,0 mg |
233 mg |
50 % |
Chrom |
50,0 mcg |
1 667 mcg |
125 % |
Molibden |
12,0 mcg |
400 mcg |
24 % |
Mangan |
0,4 mg |
13 mg |
20 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Skład SPIRULINY to 58-62% pełnowartościowego białka z kompletem 18
aminokwasów i beta karotenu. Kwas gamma linolenowy (GLA), gamma linolowy,
chlorofil, fytocjanina, dysmutaza nadtlenkowa (SOD), minerały, witaminy w tym
kompleks witamin z grupy B - to wszystko znajduje się w jednej mikroskopijnej aldze.
Algi jako pierwsze pojawiły się na świecie 3,5 miliarda lat temu i przetrwały do dziś.
Spirulina jest bogatym źródłem enzymów NRA, DNA, sulfolipidów i glikolipidów.
Spirulina Pacifica wchodzi w skład grupy produktów odżywczych przeznaczonych
przez NASA (Amerykańska Narodowa Agencja Przestrzeni Kosmicznej) dla suplementacji
załóg stacji kosmicznych.
Wyprodukowano w USA na Hawajach przez:
100% wegetariańska
100% wegańska
Non-GMO
Nie zawiera:
glutenu, laktozy, soi, pestycydów, herbicydów,
rozpuszczalników w całości naturalna
Rząd USA uznał jakość i czystość przedstawionego produktu - Spiruliny,
dając mu najwyższe oceny.
Jeżeli wiec kupujesz Spirulinę hodowaną poza granicami USA – nigdy nie
będziesz pewien jej jakości.
Warunki produkcji:
Kailua Kona na Hawajach ma najlepsze na świecie warunki
klimatyczno-środowiskowe do produkcji spiruliny,
- upalne słońce operujące cały rok (im więcej słońca tym większa
zawartość karotenoidów w spirulinie)
- nieskazitelnie czysta woda z gruntowych źródeł deszczowego lasu
wypełniająca baseny hodowlane
oceaniczna woda pobierana z głębokości sześciuset metrów do
odżywiania spiruliny (ponad 90 pierwiastków śladowych, mikro i makro
elementów w tym mieszanka wapnia i magnezu)
- baseny hodowlane położone są w bardzo bliskim sąsiedztwie
oceanu (galeria), bliskość czynnego wulkanu, którego środowisko
dostarcza naturalnej sody.
- oczyszczona soda używana jest do alkalizowania wody w basenach hodowlanych.
Cyanotech Corporation to pierwszy i najstarszy producent Spiruliny Platensis
na świecie, z olbrzymim doświadczeniem hodowlanym i stałą współpracą z
wieloma placówkami naukowymi w USA i Japonii.
Dwadzieścia lat produkcji zaowocowało udoskonaleniem zwykłej
odmiany spiruliny platensis, czyniąc ją najbogatszą w składniki lecznicze
w porównaniu do spiruliny z innych światowych hodowli.
Do hodowli nie używa się żadnych środków chemicznych - pestycydów, herbicydów.
Opatentowany proces suszenia i tabletkowania bez żadnych strat składników
odżywczych (proces odbywa się w niskich temperaturach i braku dostępu tlenu),
Rodzaj opakowania produktu końcowego zabezpiecza spirulinę przed
utlenianiem zarówno w trakcie transportu do odbiorców na całym świecie
jak i później w sprzedaży detalicznej.
Szczegółowa kontrola jakości na każdym etapie produkcji
(ponad 15 testów), hawajska spirulina Pacifica posiada wszystkie możliwe
międzynarodowe certyfikaty jakościowe (m.in. ISO9002 i certyfikat koszerności)
oraz certyfikaty bezpieczeństwa stosowania jakie są dostępne na świecie,
Produkt końcowy badany jest przez niezależne laboratoria
w celu potwierdzenia jakości i bezpieczeństwa spożycia.
HAWAJSKA SPIRULINA PACIFICA NIE MA SOBIE RÓWNYCH NA ŚWIECIE
POSIADA WIĘKSZĄ KONCENTRACJĘ składników odżywczych w 1g niż jakikolwiek
inny produkt na świecie.
Spirulina zawiera:
● 3900% więcej beta karotenu niż karotka,
● 2300% więcej żelaza niż szpinak,
● 375% więcej białka niż tofu,
● 300 % więcej wapnia niż mleko,
3 gramy spiruliny (6 tabletek) ma tą samą wartość odżywczą co 5 porcji
owoców i warzyw.Niebiesko-zielone algi w tym spirulina w nomenklaturze naukowej
mają nazwę "cyanobacterii". W niektórych warunkach hodowlanych cyanobacterie
jako produkt uboczny metabolizmu wytwarzają niebezpieczne toksyny, które
następnie umiejscawiają się w strukturach komórkowych tych alg.
Poziom toksyn może być zależny od natężenia promieniowania słonecznego, głębokości
zbiorników hodowlanych sztucznych bądź naturalnych, składu mineralnego
wody i zmian środowiskowych, nie dających się przewidzieć.
Zażywanie preparatów z zakażonymi algami może doprowadzić do poważnych zmian
w organizmie a w szczególności w wątrobie. Wykrywalność toksyn jest skomplikowana
i wymaga szczegółowych badań.
Cyanotech Corporation - producent Spiruliny Pacifica wraz z kilkoma wiodącymi
producentami spiruliny i chlorelli założyli konsorcjum "Phytotoxin Research Project",
na zlecenie którego opracowano metodę wykrywania microcyst w niebiesko-zielonych
algach. Metodę wykrywalności opracowano w Wright State University.
Kupując produkty Cyanotech Corporation klient ma stuprocentową pewność,
że otrzymuje produkt najwyższej jakości i całkowicie bezpieczny.
„HAWAJSKA SPIRULINA PACIFICA” jest nazwą zastrzeżoną przez
producenta Cyanotech Corporation.
Sposób użycia:
3 gramy dziennie (1 łyżeczka)
Sposób przechowywania:
przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej,
w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Uwagi:
Kobiety w ciąży i w okresie laktacji stosowanie preparatu
powinny skonsultować z lekarzem.
Preparat jest przeznaczony dla osób dorosłych.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby.
Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników.
Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości.
Data minimalnej trwałości znajduje się na opakowaniu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Chronić przed światłem.
Kraj pochodzenia:
USA
Producent:
Cyanotech Co. Hawaje, USA
Importer:
Kenay Sp.J.
Produkt certyfikowany:
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.