Formuła Enhanced Super Digestive Enzymes with Probiotics oferuje silne...
Maca to jednoroczne korzeniowe warzywo zaliczane do roślin z rodziny krzyżowych (Cruciferae) podobnie jak brokuły czy rzepa. Z uwagi na wyjątkowe właściwości lecznicze, roślina ta jest zaliczana do grona naturalnych "super żywności". Maca rośnie na ubogich glebach wulkanicznych znajdujących się wysoko w górach Ameryki Południowe
MACA BIO ECO ORGANICZNA EKSTRAKT 4:1 W PROSZKU 500 GRAM
Maca to jednoroczne korzeniowe warzywo zaliczane do roślin z rodziny krzyżowych (Cruciferae) podobnie jak brokuły czy rzepa. Z uwagi na wyjątkowe właściwości lecznicze, roślina ta jest zaliczana do grona naturalnych "super żywności". Maca rośnie na ubogich glebach wulkanicznych znajdujących się wysoko w górach Ameryki Południowe
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Suplement diety zawierający ekstrakt 4:1 z korzenia maca (Lepidium peruvianum) z kontrolowanych upraw ekologicznych
Długi termin przydatności do spożycia
Szybka wysyłka
Zawartość netto: 500 gram
Zalecana do spożycia dzienna porcja: 3-5 gram
Opakowanie wystarcza na: 150 dni
Składniki: 100% ekstrakt z korzenia maca z kontrolowanych upraw ekologicznych
Dzienna porcja: Ekstrakt z korzenia maca 3000 mg
Sposób użycia: 3-5 gramów proszku dziennie rozmieszane w szklance wody lub innego napoju, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
UWAGA ! : Wyprodukowano i paczkowano w Niemczech
Maca to jednoroczne korzeniowe warzywo zaliczane do roślin z rodziny krzyżowych (Cruciferae) podobnie jak brokuły czy rzepa.
Z uwagi na wyjątkowe właściwości lecznicze, roślina ta jest zaliczana do grona naturalnych "super żywności".
Maca rośnie na ubogich glebach wulkanicznych znajdujących się wysoko w górach Ameryki Południowej, głównie w Andach peruwiańskich na poziomie 4000-4500 m n.p.m.
Środowisko idealne dla wzrostu macy jest uważane za nieprzyjazne, ponieważ wysoko w górach panują niesprzyjające warunki klimatyczne, tj. niskie ciśnienie, duże wahania temperatur czy bardzo silne promieniowanie UV
Wszystkie te niekorzystne warunki atmosferyczne wpływają na zwiększoną produkcję substancji ochronnych przez macę, dzięki czemu jest bogatym źródłem związków bioaktywnych.
Surowcem leczniczym jest korzeń macy, który składa się z około 18% białka, 76,5% węglowodanów, 5% tłuszczu i 8,5% błonnika. Maca jest bardzo dobry źródłem kwasów tłuszczowych (kwas linolowy, kwas alfa-linolenowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas stearynowy), aminokwasów, w tym 8 niezbędnych aminokwasów, witamin (B1, B2, C, E), minerałów, a także fitosteroli, flawonoidów oraz glukozynolatów.
Uważa się, że maca ma wyższy poziom wapnia niż mleko, a stosunek kwasów tłuszczowych nasyconych do kwasów tłuszczowych nienasyconych jest bardzo korzystny. Maca od tysięcy lat pozostaje w stałym użyciu. Roślina była uznawana przez Inków za święty dar od bogów i stanowiła cenne źródło pożywienia.
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Uwagi: Kobiety w ciąży i w okresie laktacji stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Preparat jest przeznaczony dla osób dorosłych. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby. Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników. Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości. Data minimalnej trwałości znajduje się na opakowaniu. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Producent: Hanoju Deutschland GmbH, Zum Rennplatz 6, 49401 Damme
Importer: Cibo Sp. z o.o. Os. Parkowe 14/1 32-083 Balice
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.