MACA BIO ECO ORGANICZNA EKSTRAKT 4:1 W PROSZKU 500 GRAM

Maca to jednoroczne korzeniowe warzywo zaliczane do roślin z rodziny krzyżowych (Cruciferae) podobnie jak brokuły czy rzepa. Z uwagi na wyjątkowe właściwości lecznicze, roślina ta jest zaliczana do grona naturalnych "super żywności". Maca rośnie na ubogich glebach wulkanicznych znajdujących się wysoko w górach Ameryki Południowe

Więcej szczegółów


  • Wysyłka
  • Wysyłka od 7,90 zł
Cena:

159,70 zł

Dostępność produktu: niedostępny

 

Klienci kupujący ten produkt, zakupili również

MACA BIO ECO ORGANICZNA EKSTRAKT 4:1 W PROSZKU 500 GRAM

Suplement diety zawierający ekstrakt 4:1 z korzenia maca (Lepidium peruvianum) z kontrolowanych upraw ekologicznych

Ekstrakt 4:1 z korzenia maca (Lepidium peruvianum) z kontrolowanych upraw ekologicznych

Długi termin przydatności do spożycia

Szybka wysyłka

Zawartość netto:   500 gram

Zalecana do spożycia dzienna porcja: 3-5 gram 

Opakowanie wystarcza na: 150 dni

Składniki: 100% ekstrakt z korzenia maca z kontrolowanych upraw ekologicznych

Dzienna porcja: Ekstrakt z korzenia maca 3000 mg

Sposób użycia: 3-5 gramów proszku dziennie rozmieszane w szklance wody lub innego napoju, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.

UWAGA ! : Wyprodukowano i paczkowano w Niemczech

Maca to jednoroczne korzeniowe warzywo zaliczane do roślin z rodziny krzyżowych (Cruciferae) podobnie jak brokuły czy rzepa.

Z uwagi na wyjątkowe właściwości lecznicze, roślina ta jest zaliczana do grona naturalnych "super żywności".

Maca rośnie na ubogich glebach wulkanicznych znajdujących się wysoko w górach Ameryki Południowej, głównie w Andach peruwiańskich na poziomie 4000-4500 m n.p.m.

Środowisko idealne dla wzrostu macy jest uważane za nieprzyjazne, ponieważ wysoko w górach panują niesprzyjające warunki klimatyczne, tj. niskie ciśnienie, duże wahania temperatur czy bardzo silne promieniowanie UV

Wszystkie te niekorzystne warunki atmosferyczne wpływają na zwiększoną produkcję substancji ochronnych przez macę, dzięki czemu jest bogatym źródłem związków bioaktywnych.

Surowcem leczniczym jest korzeń macy, który składa się z około 18% białka, 76,5% węglowodanów, 5% tłuszczu i 8,5% błonnika. Maca jest bardzo dobry źródłem kwasów tłuszczowych (kwas linolowy, kwas alfa-linolenowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas stearynowy), aminokwasów, w tym 8 niezbędnych aminokwasów, witamin (B1, B2, C, E), minerałów, a także fitosteroli, flawonoidów oraz glukozynolatów.

Uważa się, że maca ma wyższy poziom wapnia niż mleko, a stosunek kwasów tłuszczowych nasyconych do kwasów tłuszczowych nienasyconych jest bardzo korzystny. Maca od tysięcy lat pozostaje w stałym użyciu. Roślina była uznawana przez Inków za święty dar od bogów i stanowiła cenne źródło pożywienia.

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Uwagi: Kobiety w ciąży i w okresie laktacji stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Preparat jest przeznaczony dla osób dorosłych. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby. Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników. Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości. Data minimalnej trwałości znajduje się  na opakowaniu. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem.

Kraj pochodzenia: Niemcy

Producent: Hanoju Deutschland GmbH, Zum Rennplatz 6, 49401 Damme

 Importer: Cibo Sp. z o.o. Os. Parkowe 14/1 32-083 Balice

Opinie

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Oceń produkt

MACA BIO ECO ORGANICZNA EKSTRAKT 4:1 W  PROSZKU 500 GRAM

MACA BIO ECO ORGANICZNA EKSTRAKT 4:1 W PROSZKU 500 GRAM

Maca to jednoroczne korzeniowe warzywo zaliczane do roślin z rodziny krzyżowych (Cruciferae) podobnie jak brokuły czy rzepa. Z uwagi na wyjątkowe właściwości lecznicze, roślina ta jest zaliczana do grona naturalnych "super żywności". Maca rośnie na ubogich glebach wulkanicznych znajdujących się wysoko w górach Ameryki Południowe

Oceń produkt

Produkty powiązane