Formuła Enhanced Super Digestive Enzymes with Probiotics oferuje silne...
Kurkuma (Curcuma longa), pochodzi z południowo-wschodniej Azji, należy do rodziny imbirowatych. Jest to roślina wieloletnia, podobnie jak imbir. Zbiera się kłącza – grube i włókniste, które mają kolor pomarańczowy i cienką skórkę. Kurkuma stosowana jest najczęściej jako przyprawa w kuchni etnicznej. Proszek jest lekko gorzki o silnym ziemistym smaku.
KURKUMA ORGANICZNA BIO ECO KENAY 200 GRAM
Kurkuma (Curcuma longa), pochodzi z południowo-wschodniej Azji, należy do rodziny imbirowatych. Jest to roślina wieloletnia, podobnie jak imbir. Zbiera się kłącza – grube i włókniste, które mają kolor pomarańczowy i cienką skórkę. Kurkuma stosowana jest najczęściej jako przyprawa w kuchni etnicznej. Proszek jest lekko gorzki o silnym ziemistym smaku.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Masa netto: 200 Gram (proszek)
Certyfikaty: bez GMO, Food grade, Organic
- Długi termin przydatności do spożycia -
- Wyprodukowane w Indiach -
Składniki: Sproszkowany korzeń kurkumy
Turmeric – organiczny sproszkowany korzeń kurkumy* (Curcuma longa)
Opakowanie zawiera: 200 g
Kurkuma (Curcuma longa), pochodzi z południowo-wschodniej Azji, należy do rodziny imbirowatych. Jest to roślina wieloletnia, podobnie jak imbir. Zbiera się kłącza – grube i włókniste, które mają kolor pomarańczowy i cienką skórkę. Kurkuma stosowana jest najczęściej jako przyprawa w kuchni etnicznej. Proszek jest lekko gorzki o silnym ziemistym smaku.
Zalecana porcja dzienna: 3-4 łyżeczki dziennie
Sposób użycia:
kurkumę, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem, koktajlem warzywno-owocowym lub stosować jako przyprawa do potraw.
Dla efektywniejszego wchłaniania można także stosować kurkumę w następujący sposób: zmiksować łyżeczkę proszku z 1-2 żółtkami jaj i 1-2 łyżeczkami oleju kokosowego. Innym sposobem na zwiększenie absorpcji kurkumy jest dodanie jej do wrzątku - 1 łyżeczkę proszku należy dodać do 1 l wrzątku i zagotować. Po zagotowaniu w ciągu 10 minut powstanie 12% roztwór, który można pić po wystudzeniu. Kurkuma będzie stopniowo opadać i po 6h powstanie 6% roztwór, dlatego najlepiej jest wypić napój w ciągu 4h. Napój ma „drewniany” smak.
Uwaga - kurkumina jest silnym żółtym pigmentem, który może trwale brudzić.
Certyfikaty: bez GMO, Food grade, Organic
Kraj pochodzenia: Indie
Dystrybutor: Kenay Sp. J. ul. Częstochowska 25 62-800 Kalisz
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.