Formuła Enhanced Super Digestive Enzymes with Probiotics oferuje silne...
Maca to jednoroczne korzeniowe warzywo zaliczane do roślin z rodziny krzyżowych (Cruciferae) podobnie jak brokuły czy rzepa. Z uwagi na wyjątkowe właściwości lecznicze, roślina ta jest zaliczana do grona naturalnych "super żywności".
MACA ORGANICZNA BIO ECO EKSTRAKT 4:1 HANOJU 500 MG 180 TABLETEK
Maca to jednoroczne korzeniowe warzywo zaliczane do roślin z rodziny krzyżowych (Cruciferae) podobnie jak brokuły czy rzepa. Z uwagi na wyjątkowe właściwości lecznicze, roślina ta jest zaliczana do grona naturalnych "super żywności".
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
- Długi termin przydatności do spożycia -
Wyprodukowano i paczkowane w Niemczech
- Wysoka Jakość z Niemiec -
Składniki: ekstraktu z korzenia macy (Lepidium peruvianum) skrobia ziemniaczana - substancja rozsadzająca stearynian magnezu - substancja przeciwzbrylająca
Zalecana do spożycia dzienna porcja: 6 Tabletek
Składniki: ekstraktu z korzenia macy (Lepidium peruvianum) skrobia ziemniaczana - substancja rozsadzająca stearynian magnezu - substancja przeciwzbrylająca
Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia: 3000 mg ekstraktu z korzenia maca (Lepidium peruvianum) 160 mg skrobia ziemniaczana - substancja rozsadzająca 40 mg stearynian magnezu - substancja przeciwzbrylająca
Porcja dzienna: 6 Tabletek dziennie
Sposób użycia: Trzy razy dziennie po 2 tabletki popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.
Opakowanie zawiera: 180 Tabletek
Masa netto: 90,00 gram
Maca to jednoroczne korzeniowe warzywo zaliczane do roślin z rodziny
krzyżowych (Cruciferae) podobnie jak brokuły czy rzepa. Z uwagi na
wyjątkowe właściwości lecznicze, roślina ta jest zaliczana do grona
naturalnych "super żywności".
Maca rośnie na ubogich glebach wulkanicznych znajdujących się wysoko
w górach Ameryki Południowej, głównie w Andach peruwiańskich
na poziomie 4000-4500 m n.p.m.
Środowisko idealne dla wzrostu macy jest uważane za nieprzyjazne,
ponieważ wysoko w górach panują niesprzyjające warunki
klimatyczne, tj. niskie ciśnienie, dużewahania temperatur
czy bardzo silne promieniowanie UV
Wszystkie te niekorzystne warunki atmosferyczne wpływają na zwiększoną
produkcję substancji ochronnych przez macę, dzięki czemu jest bogatym
źródłem związków bioaktywnych.
Surowcem leczniczym jest korzeń macy, który składa się z około 18% białka,
76,5% węglowodanów, 5% tłuszczu i 8,5% błonnika. Maca jest bardzo dobry
źródłem kwasów tłuszczowych (kwas linolowy, kwas alfa-linolenowy, kwas
palmitynowy, kwas oleinowy, kwas stearynowy), aminokwasów, w tym 8
niezbędnych aminokwasów, witamin (B1, B2, C, E), minerałów, a także
fitosteroli, flawonoidów oraz glukozynolatów.
Uważa się, że maca ma wyższy poziom wapnia niż mleko, a stosunek
kwasów tłuszczowych nasyconych do kwasów tłuszczowych
nienasyconych jest bardzo korzystny.
Maca od tysięcy lat pozostaje w stałym użyciu. Roślina była uznawana
przez Inków za święty dar od bogów i stanowiła cenne źródło pożywienia.
Ekstraktu z korzenia maca (Lepidium peruvianum) z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Uwagi: Kobiety w ciąży i w okresie laktacji stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem.
Preparat jest przeznaczony dla osób dorosłych. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu doby. Nie stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek z jego składników.
Nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości. Data minimalnej trwałości znajduje się na opakowaniu. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Producent: Hanoju Deutschland GmbH, Zum Rennplatz 6, 49401 Damme
Importer: Cibo Sp. z o.o. Os. Parkowe 14/1 32-083 Balice
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.